Værktøjssliberi gør klar til vækst

Oprettet d.

3. juli 2020: 


(Foto:  Simon Dinsen Hansen)

 

Der er investeret millioner i maskiner og udstyr hos værktøjssliberen ScandiTools, som med base i Bjæverskov midt på Sjælland i dag producerer special- og standardværktøjer til metalindustrien på to spritnye CNC-slibere med robot.
 

Derudover har ScandiTools et af landet ganske få belægningscentre til overfladebehandling af de producerede værktøjer.

Det er Søren Risager Nielsen, som er indehaver og direktør i sliberiet, der i 2019 flyttede fra mindre lokaler i Køge til det nye i Bjæverskov for at gøre plads til flere maskiner og mere produktion.

- Vores plan er vækst, og vi har allerede strøm og filter klar til den næste CNC-maskine, siger Søren Risager Nielsen, mens han viser rundt i fabrikken.


Bred kundekreds
Direktøren har selv stået for at indrette det 600 kvadratmeter store sliberi i Bjæverskov, og der mangler stadig et par skillevægge og en dunk maling flere steder.

Men selve værktøjsproduktionen og belægningscenteret kører i højeste gear, og Søren Risager Nielsen og de fem ansatte er da også kommet gennem corona-krisen uden de helt store skrammer.

- Det går frem igen, og vi er ude af krisen. Faktisk formåede vi trods corona at holde april kørende på nye ordrer og produktion til lager, siger direktøren og henviser til, at ScandiTools udover specialværktøjerne også satser på standardprogrammet af egne fræsere og bor.

 

Det er et omfattende værktøjsprogram, hvor en del af programmet er på lager, mens andet produceres på ordrer. Samtidig kan der for mindre merudgift modificeres på standardværktøjerne efter kundens ønsker og anvisninger.

- Vi har en meget bred kreds af kunder, og vi er også inde hos nogle af de store danske industrivirksomheder. Derudover har vi kunder i blandt andet Vietnam og flere andre lande samt en sælger i Sverige, siger Søren Risager Nielsen, som også sliber og belægger for andre aktører i branchen.

 

Nøglen til vækst
Det er netop kombinationen af specialværktøjsproduktion, eget standardprogrammet med nem mulighed for modificeringer samt høj aktivitet i belægningscenteret, som er nøglerne til fremtidens vækst.

- Vi kører i to-holdsskift lige nu, så vi er ikke oppe på døgndrift endnu, men vi er klar. Vi mærker bestemt, at mange kunder er kommet i gang igen efter corona, men der er helt klart også nogen, der ikke synes, det er så fedt i øjeblikket, siger Søren Risager Nielsen, som selv har investeret massivt i maskiner over de sidste to år sammen med sin forretningspartner.

 

- Vi startede ScandiTool tilbage i 2017 som salgsselskab med eget værktøjsprogram, hvor vi så havde en vifte at sliberier i både Danmark og udlandet til at producere for os, forklarer han og lægger ikke skjul på, at det var et sværere setup end forventet.

For når du ikke har hårdmetalstænger og CNC-maskiner på egne hænder, så er du i den sidste ende ikke herre over den endelige kvalitet og den lovede leveringstid.

 

- Det gik ikke altid lige godt med de eksterne leverandører, og derfor besluttede vi at gå hele vejen selv og skabe vores eget sliberi. Belægningscenteret købte vi ud af Trekantens Værktøjssliberi, og et sådan center koster syv mio. kr. fra nyt. Og når vi så også har købt to nye CNC-slibere, så er det klart, at der er investeret mange penge her, siger Søren Risager Nielsen.

 

Af Simon Dinsen Hansen, Jern & Maskinindustrien 2020.

Hele artiklen kan læses ved at klike her.